Satsang

Rebirthing syvähengitys

Katso
kurssitarjonta

Ajatuksia

Puhu Suomea Suomalaisille

 

 

Hengen ja Tiedon Messuilla La 13.10.2018 luentoni "Tietoisuuden Suhteellisuusteoria" nyt nähtävissä leikkaamattomana versiona youtubekanavallani www.youtube.com/tautrino.

Kuinka yhdistää  sielututkimusta, aikamatkustamista ja astrofysiikkaa yhdeksi kokonaisuudeksi? Siinäpä kiinnostava aihe.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Muistan jokunen vuosi sitten, kun puhuin Helsingissä ensimmäisen kerran yleisölle henkisessä tapahtumassa. Olin alkanut vierailla pitempään synnyinmaassani yli 20 vuoden poissaolon jälkeen. Tuona kahden vuosikymmenen aikana puhuin Suomea vain niinä harvoina päivinä, jolloin vierailin Suomessa. Siinä sitten istuin tuolillani ja katselin kuuntelijoitteni kasvoja. Minulla oli kyllä aihe, muttei valmiiksi kirjoitettua tekstiä ja useammin kuin kerran huomasin että jokin sana, jolla halusin ilmaista tunnetta, olikin unohduksissa. Ehkä näin jälkeenpäin ymmärrettävää, olinhan jo yhden sukupolven ajan ollut toisen maan kansalainen.

Vuosien saatossa ja useammankin luennoimisen jälkeen ymmärrän sen, kuinka tärkeää on puhua ihmisille heidän omalla kielellään. Tämä varsinkin silloin, kun puhutaan tietoisuudesta ja henkisestä kasvusta. 

Väärinymmärrys on hyvin pienestä lauseen muodosta riippuvainen ja toisinaan emme edes tiedosta ymmärtäneemme asioita erilailla kuin ne alunperin puhuttiin.

 

Suomen kieli on suunnattoman laaja-alainen. Päivittäisen käyttösanaston lisänä siitä voi löytää hyvin monia hienovaraisia kuvauksia erilaisille tuntemuksille ja aistimuksille. Suomen kielessä voit jopa luoda aivan uusia sanoja, joilla kuvata ajatuksiasi. 

 

Anup Henrikki

 

 

 

Yksityistunnit